XXIV. ročník Okresnej vlastivednej súťaže "PRAMENE"

(pre žiakov 7.ročníkov ZŠ v okrese Rimavská Sobota)

 

Termín: 29. 5. 2007
Zodpovedná: Elena Lindišová

 

 

Dňa 29.mája 2007 usporiadalo Gemersko-malohontské múzeum v poradí už XXIV. ročník Okresnej vlastivednej súťaže „Pramene“, ktorá ma výlučne regionálny charakter a vhodne dopĺňa vyučovací proces na základných školách o regionálnu výchovu. Je určená žiakom 7.ročníkov ZŠ , ktorí súťažia v 5-členných družstvách. Každoročne sa do nej zapájajú základné školy z okresu Rim.Sobota, na základe záväzných prihlášok. Zapojení žiaci navštívia našu stálu expozíciu, kde obdržia odborný výklad a potom, pri individuálnych návštevách, sa pripravujú sami. Tento rok sa do súťaže zapojilo 8 základných škôl z okresu Rim.Sobota, ktoré prihlásili spolu 13 družstiev. V deň súťaže sa dve družstvá nedostavili a tak súťažilo iba 11 družstiev. Súťažilo sa v piatich súťažných odboroch, ústne aj písomne. Ústne odpovede ako aj písomné testy hodnotila odborná porota v zložení: PhDr.Oľga Bodorová, PhDr.Alena Pivovarčiová, Mgr.Monika Gálffyová, Mgr.Ľudmila Pulišová a Mgr. Peter Kováčik. Čestnou členkou poroty bola zástupkyňa MÚ Rimavská Sobota, oddelenia školstva, Mgr. Chovanová. Do maďarského jazyka počas súťaže tlmočila Mgr.Monika Gálffyová.
Víťazným družstvom XXIV.ročníka Okresnej vlativednej súťaže „Pramene“ sa stalo súťažné družstvo zo ZŠ P.Dobšinského Rimavská Sobota v zložení: Ján Kalmár, Michal Polivka, Miroslav Bielak, Frederik Ďalak, Matej Kortiš, pod vedením Mgr.Júliusa Karasa. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili súťažné družstvá zo ZŠ P.K.Hostinského Rim.Sobota, pod vedením Mgr.Jany Šulekovej, v zložení: II.miesto - Pavel Dzuroška, Miriam Křížková, Janka Revúcka, Beata Babíková a Katarína Laššáková a III. miesto - Zuzana Franeková, Dominika Pisárová, Erika Hrivňáková, Renáta Zacharová, Stanislava Olšiaková.
V tejto súťaži niet víťazov a porazených, pretože tu vyhráva každý. Vyhráva to, čo si odnáša vo svojich vedomostiach, to čo sa naučil o regióne Gemera-Malohontu. To je výhra trvalá, a my veríme že poznatky z histórie nášho regiónu ostanú navždy vpísané do ich vedomia, čo potom zostáva odmenou pre nás, ktorí túto súťaž chceme naďalej každoročne pripravovať.

 

 

Fotografie z podujatia:

PRAMENE PRAMENE PRAMENE PRAMENE
PRAMENE PRAMENE PRAMENE PRAMENE
  PRAMENE PRAMENE  

 

 

 

De©us Vyhovuje štandardom internetovej prezentácie: XHTML  a CSS