Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“

 

Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“27. marca 2014 o 14.00 hod. sa v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote uskutoční beseda so spisovateľkou, realizovaná v rámci 9. ročníka tradičného podujatia knižnice múzea: MAREC – MESIAC KNIHY. Tento rok sa predstaví spisovateľka Eva Wilson, ktorá je rodáčkou z Jelšavy a tu v súčasnosti i pôsobí. Pani Wilson je jednou z regionálnych spisovateliek.

Zámerom podujatia je propagovať literatúru a čítanie kníh autorov pochádzajúcich z regiónu Gemer - Malohont, zároveň našim zámerom je zviditeľniť knižnicu múzea, poukázať na jej jedinečnosť a jej nadregionálny význam. Podujatie je realizované formou besedy so spisovateľom.
V roku 2014 v duchu tejto tradície predstavíme detskému čitateľovi spisovateľku Evu Wilson, autorku rozprávok a povestí z regiónu Gemer - Malohont. Mgr. Eva Wilson býva v Revúckej Lehote. Je učiteľkou na Základnej škole v Jelšave, zároveň je rezbárkou, maliarkou a spisovateľkou. Napísala nasledovné tri knihy, ktoré si zároveň i ilustrovala: Gemerskí škriatkovia, Šibal Macko a Jelšavské povesti.
Námety pre svoju tvorbu čerpá z prostredia regiónu Gemer – Malohont, ktorý je jej nesmierne blízky.

 

Fotografie z podujatia:

 

Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“ Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“ Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“ Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“ Marec – mesiac knihy „Beseda so spisovateľkou Evou Wilson“
         
         
   

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota