Vesmír očami detí

 

Vesmír očami detí25. 02., vernisáž o 14:30 hod. – 31. 3. 2014

 

Pozvánka na výstavu v PDF

 

Kurátor: JUDr. Mgr. Martin Kvietok
Zodpovedný za GMM: PhDr. Alexander Botoš
Výstava je tradičnou súťažnou prehliadkou detskej výtvarnej tvorby a venuje sa tematike vesmíru. Pripravila ju KHaP M. Hella, Hvezdáreň v Rimavskej Sobote. Odborná porota vyhodnotila najlepšie práce, ktoré postupujú do celoštátneho kola v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove. Prvé tri miesta v každej kategórii budú ocenené a ceny odovzdané na vernisáži výstavy, ktorá sa uskutoční v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, 25. februára 2014 o 14.30 hod.
Do súťažnej prehliadky sa zapojili žiaci základných a materských škôl okresu Rimavská Sobota. Celkovo sa zúčastnilo 235 detí z 20 škôl. Porota sa zišla dňa 17. februára 2014 v zložení: predsedkyňa poroty Mgr. Daniela Páneková, členovia Mgr. Ibolya Mihóková a RNDr. Pavol Rapavý. V každej z piatich vyhlásených kategóriách bolo vybratých päť postupujúcich, teda v Hurbanove nás bude reprezentovať celkovo 25 prác.
Komplexné umiestnenie v jednotlivých kategóriách, spolu s menami autorov jednotlivých ocenených prác je k dispozícii na výstave i na stránkach Hvezdárne www.astrors.sk.
V múzeu výstava potrvá do konca marca, potom bude jej výber preinštalovaný bez postupujúcich prác do Hvezdárne v Rimavskej Sobote. Porota v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove zasadne začiatkom apríla 2014. V tomto roku sa mimo súťaže do výtvarnej prehliadky zapojili aj študenti zo SOŠ Tisovec so svojimi prácami.

 

 

Fotografie z výstavy:

 

Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí
Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí Vesmír očami detí
           
   

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota