Premiéra filmu "Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri"

 

Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri8. 6. 2015, 17:00 hod

 

Gradient Digital Studio Gemersko - malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote ZUŠ Rimavská Sobota V priestoroch Gemersko-malohontského múzea sa 8. júna 2015 o 17:00 uskutoční premiéra krátkeho dokumentárneho filmu o tradičnom zvonkárovi Jaroslavovi Bastyúrovi zo Silice a tradičnom zvonkárstve na Gemeri.
Film vytvorilo GRADIENT DIGITAL STUDIO v spolupráci s Gemersko – malohontským osvetovým strediskom v Rimavskej Sobote. Režisérom filmu je Otto Nagy. Film vznikol s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v rámci projektu Gemersko – malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote „Po stopách nositeľov tradícií“.
Odborným garantom projektu je PhDr. Oľga Bodorová, etnologička a riaditeľka Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Zároveň budú predstavené krátke filmy s tematikou tradičnej ľudovej kultúry: Svadby na Gemeri/Lakodalmak Gömörben, autora Štefana Bána z Tornale va film Sága krásy, autorov: Mateja Kováča, Simony Erdödiovej, Michala Ďurišku, Jany Janove zo ZUŠ v Rimavskej Sobote.

 

 

Fotografie z podujatia:

 

Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri
Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri Bastyúr Jaroslav - Tradičné zvonkárstvo na Gemeri      

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota