Návštevníci kŕmidiel

 

Návštevníci kŕmidiel09. 11. – 15. 02. 2017
Vernisáž výstavy – 09. 11. 2016 o 13.00 hod.
Kurátorka: RNDr. Monika Gálffyová

 

Výstava predstaví 21 najčastejších návštevníkov vtáčích kŕmidiel regiónu Gemer-Malohont prostredníctvom krátkych textov, fotografií Ing. Maroša Detka a dermoplastických preparátov Medzi inými druhmi tu uvidíte asi najznámejšieho návštevníka kŕmidiel - sýkorku veľkú a zistíte, ako rozoznať samčeka od samičky. Nájdete tu aj nášho jediného spevavca, ktorý dokáže šplhať po kôre stromu hlavou dole - brhlíka a zistíte tiež, ktorý náš vtáčik dokáže stiskom zobáka rozdrviť kôstku čerešne.
Hravou formou ukážeme ako a čím prikrmovať v zime vtáky, aby sme im uľahčili prežitie v období nedostatku potravy a hlavne im neublížili. Budete môcť vidieť, ovoňať, ochutnať rôzne druhy krmív pre zimujúce vtáky. Výstava predstaví aj rôzne typy jednoduchých aj zložitejších kŕmidiel a dúfame, že Vás inšpiruje k tomu, aby ste si jedno doma vyrobili.
Súčasťou výstavy je aj videoprezentácia, ktorá priblíži život na kŕmidle. V záverečnej časti výstavy si budete môcť na magnetickej tabuli vyskúšať, či ste sa jednotlivé druhy vtákov už naučili rozlišovať.

 

Fotografie z výstavy:

 

Návštevníci kŕmidiel Návštevníci kŕmidiel Návštevníci kŕmidiel Návštevníci kŕmidiel  
Návštevníci kŕmidiel Návštevníci kŕmidiel Návštevníci kŕmidiel    

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota