Jarné prázdniny v múzeu

 

 Jarné prázdniny v múzeu19. – 23. február 2018
Otváracia doba: pondelok – piatok od 8:00 do 16:00. Odporúčaný posledný vstup o 15:00.
Vstupné: 1€ pre deti a dôchodcov, 2€ pre dospelých, deti do 6 rokov a ZŤP majú vstup zdarma.

Vymeňte mobil a tablet za dreveného koníka a handrovú bábiku a zažite prázdninovú srandu v múzeu. Vyplňte kreatívne voľný čas so svojimi deťmi a vnúčatami a príďte do priestorov, kde je mnoho možností na zábavu.
Počas jarných prázdnin Gemersko-malohontské múzeum ponúka bohatý a hravý program pre deti, ich rodičov a starých rodičov. Pripravená je prehliadka troch výstav, v rámci ktorých môžu návštevníci využiť najrôznejšie aktivity plné zábavy i poučenia.

Život dieťaťa v minulosti bol diametrálne odlišný od života dnešných detí. Ovplyvňovali ho vtedajšie rodinné a spoločenské podmienky, sociálna situácia a v neposlednom rade sled praktizovaných poverových predstáv. Ako detský svet fungoval v minulosti spoznáte na výstave „Dieťa a jeho svet“, kde okrem iného uvidíte najrôznejšie detské hračky, odev a i detský nábytok. A niektoré hračky si deti môžu aj vyskúšať.
Súčasťou výstavy sú hravé obrázky, ktoré je potrebné doplniť a vymaľovať. Pre staršie deti je v ponuke súťažný kvíz, ktorého odpovede ponúka textová časť výstavy.
So životom na piatich druhoch stromov – dub, vŕba, jabloň, lipa a jedľa, sa deti zoznámia na výstave „Žijem na strome a je mi dobre“. Prostredníctvom rôznych hravých prvkov spoznajú vzájomnú symbiózu vtákov, cicavcov, hmyzu a húb v ekosystéme stromu ako celku, ktorú človek bežne nevníma.
Na výstave „Barnabás Holló (1865 – 1917). Sochár z Gemera-Malohontu“ sa návštevníci môžu zabaviť formou netradičného pracovného listu tak, že sa vyberú po stopách života a tvorby tohto málo známeho, ale významného regionálneho sochára. V rámci Európy sa s ním spája mnoho miest a tieto treba objaviť.
Na záver návštevy múzea sa môžu návštevníci prejsť stálou vlastivednou expozíciou, kde stretnú nosorožca, vurona obrieho či múmiu egyptskej ženy.

 

 

Fotografie z podujatia:

 

         
         
         
         

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota