A A+ A+
Gemersko-malohontské múzeum
Hé/Va:
zárva |
Ke-Szo:
9:00 - 17:00
Virtuális régészet
2023.1.19.
A kiállítás kurátora:
Mgr. Martina Oštrom Mareková
hello world!

A Gömör-Kishonti Múzeum Virtuális régészet címen animációs programot szervez gyermekes családok számára. A foglalkozás középpontjában az őskori ember életmódja áll. A rendezvény 2023. január 19-én (csütörtökön) 16:00 órai kezdettel valósul meg. A foglalkozás 8 évesnél idősebb gyermeket nevelő családok számára ajánlott. Belépti díj: 2 euró.

A családi foglalkozás témája az őskori ember életének bemutatása a kő-, bronz- és vaskorszakban. A virtuális valóság segítségével igyekszünk közelebb hozni a látogatókhoz az “üveg mögött” lapuló kiállítási tárgyakat. Az érdeklődőknek így lehetőségük nyílik a tárgyak részletes és beható megismerésére és a virtuális tér jóvoltából azok “megérintésére” is. A foglalkozás gyakorlati részében aztán feladatokat oldhatnak meg, melyeknek célja úgy irányítani rá a figyelmet a kiválasztott és bemutatott műtárgyakra, hogy a laikus érdeklődő is megértse azok történetét és lényegét, fölismerve azok történelmi fontosságát és jelentőségét.

Mivel a foglalkozás csak korlátolt számú érdeklődőt képes befogadni, részvételi szándékukat, kérjük előre jelezzék a marekova@gmmuzeum.sk címen, a 047 56 32 741-es telefonszámon vagy személyesen a múzeum pénztárában, legkésőbb 2023. január 18-ig.

Fényképek az eseményről

1 2 3 43
chevron-left